image

Gisteren kwam er een foto boven water van de HNO school van zo’n 30 jaar geleden. Terug kijkend vond ik mezelf niet lelijk terwijl er klasgenoten waren die je wel het gevoel gaven “buiten beentje te zijn ” , ze vonden altijd wel iets en vooral persoonlijk .

Nu was en ben ik niet op mijn mond gevallen en gaf daardoor de schijn dat het me niks deed *dat gunde ik ze niet*.
Nu plaatste eentje een comment “het was een gezellige tijd toen “….Ik schreef erop je schrijft het was een gezellige tijd maar er waren toen best wel een paar “bitches” en dat was not so nice for everyone.

En zie ze werden wakker ….eentje kon het zich niet zo herinneren en prompt kwam “bitch” nummer 2 erbij met woorden “ik ben me van geen kwaad bewust en iedereen was toch weleens een bitch “.
Waar op ik schreef dan heb je beslist last van Alzheimer. ….Nee schreef ze ik heb al het negatieve gewist dus nog geen last van Alzheimer….Nou schreef ik dat is al heel wat dat je inziet dat het negatief was, dan heb je idd nog geen Alzheimer hahaha ;-)

Vervolgens schreef ik waarom ik zo reageerde :
School moet voor iedereen een leuke tijd zijn vroeger en nu en het feit dat een foto van 30 j geleden dat oproept….Dat gun ik geen van jullie kinderen toe…..Ik wil dan zien of mama dan zou zeggen “och iedereen is weleens een bitch” !
En vooral in deze tijd waar alles nog erger is hoop je dat zoiets nooit gebeurd met je eigen kinderen.

Kijk schreef ik zeker waren wij ook niet altijd lief maar dat was uit zelfverdediging of we waren aan onze dagen hahaha

En over een akkefietje of judassen dat deed ieder op zijn tijd. …het ging mij erom dat het echt gemeen en persoonlijk in de kraag ging dat ze zich daar bewust van zouden zijn dat dit ook hun kids kan treffen.

Ik kreeg bijval en ruggensteun doordat er nog iemand het lef had de “bitches” inderdaad te zeggen dat ze ver gingen toen der tijd dat was en is een goed gevoel.

Zeker we zijn 30 j later maar zo’n impact maakte deze foto dat ik wilde zien of de “bitches ” zichzelf herkenden en melden en zo was het ook .

Ik heb ze aan het denken gezet en ieder die de school pagina bezoekt op FB hopelijk het verhaal leest en het moraal eruit haalt en het ook een impact achterlaat dat iemand persoonlijk pesten Not Done is een No Go .

En eerlijk gezegd deed het me goed na al die jaren dat duidelijk te kunnen maken.

Ik heb ieder een goed leven gewenst en ook van harte gun  C’est La Vie en Carpe Diem xxx