Voornemens ja of nee ?

Het af tellen is begonnen, gaat snel he,foets weg 2012 en het verschijnt weer op televisie en in bladen de goede voornemens voor 2013 !

Eerlijk gezegd ben ik in ieder geval elk jaar het hele jaar door bezig dingen anders aan te pakken of het nu om mijn gewicht gaat,het bewegen,mensen weer toe te laten in mijn leven of juist door met andere te spreken een andere kijk te werpen op sommige onderwerpen. Vriendelijk te zijn tegen de mede mens, of juist ook eens NEE te zeggen. En zo kan ik nog wel wat dingen opnoemen. Zelf noem ik het groeien en leren in en van het leven, veranderingen wendingen die ik als ik wil/kan toelaat en ermee aan de slag kan. Moet ik dat persé aankondigien aan het eind van het oude jaar ? Of het begin van het nieuwe jaar ? Nee,want ik weet immers niet wat op mijn pad komt wat invloed op ”mijn voornemens” zou kunnen hebben,daarom zeg ik meestal van mijn kant uit ik zie wel wat morgen brengt😉

Doen jullie wel aan goede voornemens ? En wat is jullie motivatie dat aan het einde of aan het begin van oude /nieuwe jaar te beginnen ?

Afbeelding

 

19 Comments Voeg uw reactie toe

 1. Mijn voornemen is ieder jaar om geen voornemens te maken hahaha. Nou ja, niet persé voor op 1 januari. Wat dit betreft doe ik hetzelfde als jij; als er iets aan geschaafd moet worden doe ik dat a la minuut. Ik rook niet, drink niet dus daar hoef ik mooi niks aan te doen hihi. Misschien dat ik eens iets moest gaan sporten maar pffff alleen bij het idee word ik al moe😛. En misschien iets minder eten. Maar ik zag net op de weegschaal dat het nog steeds prima zat dus hmmz….😉

  1. Hahaha ja precies daar is toch al die ophef niet voor nodig toch😉 Hmmzz mijn weegschaal gebruik ik ook het hele jaar en zegt altijd Laura je bent je zwaar hahaha

   1. Pleister over zijn mond plakken! Waar bemoeit ie zich mee hahaha.

    OHHHHHHHHH het is gelukt met de achtergrond *klapt in handen*. Yeah wat is dat leeeeeeeeuuuuuk. Mooi Lau! Echt prachtig!

    1. Zeg je houd me wel bezig he ? Caloriën verbranden doet het helaas niet hahaha

     Dank je Emmeke,teamwork xxx

     1. Hahaha, nee dat helaas dan weer niet en het houdt ons nog van de straat óók. Dus ook in dat geval geen beweging😉.

      Geen dank wijffie, heel graag gedaan😀. En zo heb ik zelf ook weer wat geleerd hahaha.

      1. Ik zei toch teamwork ,Yo kakje ,go kakje :-p

 2. minoesjka2 zegt:

  Nee, ik doe niet aan goede voornemens op 1 januari. Onderzoeken hebben uitgewezen dat dat soort voornemens nooit lang worden volgehouden ………… en als ik me iets voorneem wil ik het wel afmaken:-)
  Wel heb ik me voorgenomen om serieus wat aan mijn gewicht te gaan doen, maar niet op 1 januari.

  1. Goede instelling Minousjka daar heb je inderdaad geen 1 jan vor nodig😉

 3. ram1955 zegt:

  Ik doe hier ook niet aan. Een nieuw kalenderjaar zorgt alleen voor een schone agenda. Verder probeer ik iedere dag iets te leren, net als jij.

  1. Ja he Marja, iedere dag beleef je wel iets nieuws of je er nu om vraagt of niet het komt op je pad het hele jaar door !

 4. rietepietz zegt:

  Nee , ook ik doe niet aan “goede voornemens ” bij de aanvang van een nieuw jaar . Domme gewoonte om rustig door te gaan met iets waarvan je weet dat het moet veranderen .Natuurlijk kun je beter méteen veranderen wat je fout doet ,daar ga je toch niet mee wachten tot 1 januari ?

  1. Precies Rietepietz het jaar door is het mogelijk iets aan te passen,veranderen of te leren ,dus ja helemaal mee eens !

 5. hartelijkehothulk zegt:

  Ik doe wel aan goede voornemens!
  Ik wil nog HARTELIJKER worden.
  Nog HOTTER!
  En over de weegschaal stap ik heen.
  Over de rest ga ik nog even nadenken maar ik wil nog een hele hoop verbeteren!

  1. Ik ben ervan overtuigd dat je het dit jaar in heb gezet HHH en de jaren ervoor ook ,dus dat zit wel gloeiende,gloeiende ,goed bij HHH:-)

 6. J@n. zegt:

  We zijn het dus helemaal eens, goede voornemens heeft niets met de kalender te maken!

 7. smijling zegt:

  ook hier een die er niet aan mee doet . probeer me zelf te zijn en goed te doen als het kan
  mij weegschaal is ook een mopper pot en mijn gewicht mag iets minder . zeg dus af en toenee maar wel een koekje bij de koffie hoor .en volkoren koekje samen met menno overdag mmmmmmmmm lekker

  1. Ja lekker he Ikan mas dat nemen ze ons lekker niet af😉

Laat een berichtje achter :-)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s